Dit ga je doen

Je organiseert een geweldig feest voor 400 kinderen in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Zij komen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Zij kunnen niet naar school en er zijn weinig sport- en spelmogelijkheden voor hen. Dit feest haalt hen uit de dagelijkse sleur, geeft hoop en geeft de mogelijkheid aan de kinderen om weer even KIND te zijn!

Je bereidt, samen met je medereizigers, de feestweek voor. Je maakt een programma, bereidt knutselwerkjes en sport- en spelactiviteiten voor. Bij aankomst op Lesbos koop je materialen voor de kinderen en de feestweek. Samen met vertalers en vrijwilligers (vluchtelingen) uit het kamp werk je mee om het, speciaal voor de kinderen, tot een geweldig feest te maken!

Hier verblijf je

Je verblijft in Studios Aella, in Panagiouda, ruim 8 km vanaf de hoofdstad Mytilini. Een eenvoudige ingerichte kamer die je deelt met 3 of 4 andere deelnemers. Je kamer is ongeveer 30 m3 en is voorzien van een keuken en sanitair. Je koopt en kookt je eigen eten. Er is een wasmachine aanwezig.

Zo maak je de wereld mooier

Gevlucht voor oorlog en geweld zijn honderden kinderen op Lesbos ‘gestrand’. Ze zitten gevangen in een vluchtelingenkamp en wachten totdat hun asielaanvraag in behandeling wordt genomen. Deze kinderen kunnen niet naar school en er zijn weinig sport- en spelmogelijkheden. Door deze feestweek help je kinderen om uit de dagelijkse sleur te komen en hun problemen even te vergeten zodat ze weer even KIND kunnen zijn!

Stefanos Samiotakis

Dit is je partner

Wij zijn hier op Lesbos om de vluchtelingen te dienen. Dit doen we door er voor hen te zijn! We helpen zoveel als kan, geven hen liefde en aandacht en bieden een luisterend oor. De situatie in het vluchtelingenkamp is schrijnend en het zou goed kunnen zijn dat dit je schokt. Zoveel mensen, zoveel nood, zoveel onrecht. Jouw komst is ontzettend waardevol, houd dat voor ogen, ook als het moeilijk is!

Dit is de droom

De vluchtelingen in de kampen zijn niet de enige die je zult ontmoeten. Je werkt samen met vrijwilligers uit de hele wereld en zult daarnaast de lokale bevolking ontmoeten. Veel inwoners op Lesbos hebben een groot hart voor de vluchtelingen en zetten zich met hart en ziel voor hen in. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je de inwoners van Lesbos dient te respecteren en hen te helpen waar nodig is.

Dit is het project

We hebben gezien dat de manier van communiceren van invloed is op de vluchtelingen. Klaag niet en wees niet negatief! Wees positief, vriendelijk en geduldig. Je zult merken dat je dit zult terugkrijgen. Jouw houding en manier van communiceren is allesbepalend. Een zegenende houding zal tot zegen zijn!  

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is ca. een jaar voor vertrek gemaakt (de echt kosten wijken af). Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€)    
Internationale reiskosten   395,00
Budget lokale kosten   220,00
Werkbudget lokaal project   0,00
Reisleiderbijdrage   35,00
Indirecte kosten   326,45
BTW   68,55
Totaal (€)   1045,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Waarborgen (€)    
Calamiteitsfonds per 9 personen in één boeking   2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering   18,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • Materialen kopen voor de feestweek
  • Vijf dagen feest met en voor kinderen
  • Bezoek een van de mooie plaatsen op Lesbos

Er is nog geen keuze voor een vliegmaatschappij gemaakt.

Excursie

Lesbos is een prachtig eiland. Je kunt één of meerdere van de volgende activiteiten ondernemen om het eiland beter te leren kennen:

  • Bezoek stadje Skala Sikaminas
  • Kust Skala Sikaminas – Molivos (aankomstpunt vluchtelingen)
  • Bezoek Byzantijnse burcht en stadje Molivos
  • Warm waterbronnen Eftalu
  • Ezeltocht

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Documenten van Euro Relief lezen (worden aangeleverd door Livingstone)

Kleding
Volgens de voorschriften van Euro Relief

Alcohol, roken
Volgens de voorschriften van Euro Relief

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitskaart, nog geldig bij terugkomst in Nederland
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk