17 jul 18 - 3 aug 18 | 13-59 jaar
€ 2035
Groepsreis, nog 0 vrij
vol
3 aug 18 - 20 aug 18 | 16+
€ 310 betalen +
€ 1725 crowdfunden
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Op de Junior High School (basisschool) zitten zo’n 250 leerlingen. Je geeft hen les en organiseert sport- en spelactiviteiten voor hen en de kinderen uit de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het houden van een voetbaltoernooi. Daarnaast is er de mogelijkheid om mensen thuis te bezoeken en op deze manier te bemoedigen. Ook kun je meedoen aan evangelisatiewerk (outreaches) of het organiseren van kinderkerk.

Help lokale bouwvakkers met pleister- en verfwerk voor de basisschool en bouw mee aan een toilettenblok. Vergeet je werkhandschoenen niet en neem kleding mee waarop verfspatten mogen komen.

Dit project kun je ook in 2019 bezoeken. 

Hier verblijf je

Je verblijft in Pokukrom, in het zuidwesten van Ghana. Hier slaap je in een guest house, dat op zo’n 15 minuten van de basisschool ligt. Er zijn toiletten, elektriciteit en een koude douche. Je luncht ‘s middags in het dorp, de hoofdmeester en pastor in Pokukrom. Hij woont vlakbij de school. Ook ’s avonds eet je daar. Boodschappen worden gedaan in Bechem, op 15 kilometer afstand van Pokukrom. Hulp bij het koken en het doen van boodschappen wordt op prijs gesteld. Op het project is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet. Bij en om het project is alles op loopafstand.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te helpen aan het afmaken van de school wordt meer kinderen een kans geboden om naar school te gaan. En hoe meer kinderen deze mogelijkheid hebben, hoe beter!

Osei Kofi

Dit is je partner

Osei Kofi is pastor bij de  ‘Living Rock Ministry’, een beweging die meerdere kerken in het land heeft. De pastor woont met zijn vrouw ma Kate in Koforidua. In Pokukrom is Mensah Abedgnego de pastoor van de plaatselijke Living Rock kerk. 

Dit is de droom

Het motto van de basisschool van pastor Kofi en Abednego is ‘Arise & Shine’. Met het project willen ze levens veranderen en hoop geven aan mensen en kinderen die dit hard nodig hebben.

Dit is het project

Op de basisschool en de 'junior highschool' zitten zo’n 250 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Abednego Mensah heeft hier de dagelijkse leiding en er zijn nu alleen eerste klassen. Ook bevindt zich hier één van de kerken van ‘Living Rock Ministry’

Kosten

Reis € 900 € 900
Verblijf 245 245
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 275 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 0 0
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 2.035    € 2.035
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 48
Collectieve reisverzekering* € 43 € 43
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 126 € 126

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Meewerken aan de bouw van de basisschool
 • Verschillende activiteiten met de kinderen
 • Ongeveer twee middagen mensen bezoeken
 • Bezoek aan cacaoboonplantages
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Ghana te zien. Ga naar Kumasi, de op één na grootste stad van Ghana, of naar het historische Cape Coast Castle, waar een fort uit de zeventiende eeuw ligt. Ook een bezoek aan het Kakum National Park of een apenopvangcentrum is een aanrader.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding