16 jul 21 - 2 aug 21 | 15+ | € 2175
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
2 aug 21 - 19 aug 21 | 15+ | € 2175
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 10-24 reizigers
boek nu
1 aug 22 - 18 aug 22 | 15+ | € 2190
(dit is een richtprijs)
Groepsgrootte van 12-24 reizigers
gereserveerd

Dit ga je doen

Op de  Junior High School (basisschool) zitten ruim 300 leerlingen. Je geeft hen les en organiseert sport- en spelactiviteiten voor hen en de kinderen uit de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het houden van een voetbaltoernooi. Ga ook eens een middag sporten met de leraren, zij houden van volleybal en zijn fanatiek! Daarnaast is er de mogelijkheid om mensen thuis te bezoeken en op deze manier te bemoedigen. Ook kun je meedoen aan bewustwordingscampagnes waarbij je het belang van onderwijs benadrukt.  
Deze school werkt keihard om te voldoen aan de eisen vanuit de overheid. Een zo`n eis is dat er een kantine is, waar alle kinderen kunnen lunchen. De bouw van de kantine kan de school niet bekostigen. Help lokale bouwvakkers bij de verdere bouw van een schoolkantine. Vergeet je werkhandschoenen niet en neem kleding mee waarop verfspatten mogen komen.

Hier verblijf je

Je verblijft in Pokukrom, in het zuidwesten van Ghana. Hier slaap je in een guesthouse in Bechem, wat op zo’n 15 minuten rijden van de basisschool ligt. Er zijn toiletten, elektriciteit en een koude douche. Je luncht ‘s middags in het dorp, bij de hoofdmeester en pastor in Pokukrom. Hij woont vlakbij de school. ’s Avonds eet je in het guesthouse. Boodschappen worden gedaan in Bechem, op 15 kilometer afstand van Pokukrom. Op het project is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet. Bij en om het project is alles op loopafstand.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te helpen aan het afmaken van de school wordt meer kinderen een kans geboden om naar school te gaan. Door mee te draaien in de bewustwordingscampagnes, laat je nog meer mensen het nut van onderwijs zien. En hoe meer kinderen naar school gaan, hoe beter!

Osei Kofi

Dit is je partner

Osei Kofi is pastor bij de  ‘Living Rock Ministry’, een beweging die meerdere kerken in het land heeft. De pastor woont met zijn vrouw ma Kate in Koforidua. In Pokukrom is Mensah Abedgnego de pastoor van de plaatselijke Living Rock kerk. Hij is ook directeur van de school.

Dit is de droom

Het motto van de basisschool van pastor Kofi en Abednego is Arise & Shine’. Met het project willen ze levens veranderen en hoop geven aan mensen en kinderen die dit hard nodig hebben. 

Dit is het project

Op de basisschool en de 'junior highschool' zitten bijna 300 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Zij krijgen gratis goed onderwijs. Afgelopen jaren had de school hele hoge examenscores in vergelijking met de andere scholen uit de omgeving!

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je werkvakantie. Deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken.

Project (min €) (max €)
Projectontwikkeling 390,00 395,00
Projectbudget 250,00 250,00
 
Reis
Reis en verblijf 1210,00 1220,00
Excursies 0,00 0,00
Reisorganisatie 300,00 300,00
BTW (over reisorganisatie) 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
 
Totaal werkvakantie 2175,00   2190,00
 
Calamiteitenfonds    
Publieksbijdrage 2,50 2,50
(per boeking en per 9 personen)
 
Opties    
Reisverzekering 48,00 48,00
Annuleringsverzekering 160,00 162,00

Spaarplan
3 weken na boeking 5%
12 weken na boeking 10%
30 weken voor vertrek 25%
24 weken voor vertrek 50%
18 weken voor vertrek 75%
12 weken voor vertrek 90%
6 weken voor vertrek 100%
Lees meer over crowdfunden.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Meewerken aan de bouw van de basisschool
 • Verschillende activiteiten met de kinderen
 • Ongeveer twee middagen mensen bezoeken
 • Bezoek aan cacaoboonplantages
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Ghana te zien. Ga naar Kumasi, de op één na grootste stad van Ghana, of naar het historische Cape Coast Castle, waar een fort uit de zeventiende eeuw ligt. Ook een bezoek aan het Kakum National Park is een aanrader.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding