13 jul 20 - 30 jul 20 | 15+
€ 322* + crowdfunden € 1823**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer
31 jul 20 - 16 aug 20 | 15+
€ 320* + crowdfunden € 1810**
(* dit is een richtprijs)
Voor een groep van 10-24 reizigers
reserveer

Dit ga je doen

Op de  Junior High School (basisschool) zitten ruim 300 leerlingen. Je geeft hen les en organiseert sport- en spelactiviteiten voor hen en de kinderen uit de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het houden van een voetbaltoernooi. Ga ook eens een middag sporten met de leraren, zij houden van volleybal en zijn fanatiek! Daarnaast is er de mogelijkheid om mensen thuis te bezoeken en op deze manier te bemoedigen. Ook kun je meedoen aan bewustwordingscampagnes waarbij je het belang van onderwijs benadrukt.  

Help lokale bouwvakkers bij de verdere bouw van een schoolkantine. Vergeet je werkhandschoenen niet en neem kleding mee waarop verfspatten mogen komen.

Hier verblijf je

Je verblijft in Pokukrom, in het zuidwesten van Ghana. Hier slaap je in een guesthouse in Bechem, wat op zo’n 15 minuten rijden van de basisschool ligt. Er zijn toiletten, elektriciteit en een koude douche. Je luncht ‘s middags in het dorp, bij de hoofdmeester en pastor in Pokukrom. Hij woont vlakbij de school. ’s Avonds eet je in het guesthouse. Boodschappen worden gedaan in Bechem, op 15 kilometer afstand van Pokukrom. Op het project is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet. Bij en om het project is alles op loopafstand.

Zo maak je de wereld mooier

Door mee te helpen aan het afmaken van de school wordt meer kinderen een kans geboden om naar school te gaan. Door mee te draaien in de bewustwordingscampagnes, laat je nog meer mensen het nut van onderwijs zien. En hoe meer kinderen naar school gaan, hoe beter!

Osei Kofi

Dit is je partner

Osei Kofi is pastor bij de  ‘Living Rock Ministry’, een beweging die meerdere kerken in het land heeft. De pastor woont met zijn vrouw ma Kate in Koforidua. In Pokukrom is Mensah Abedgnego de pastoor van de plaatselijke Living Rock kerk. Hij is ook directeur van de school.

Dit is de droom

Het motto van de basisschool van pastor Kofi en Abednego is Arise & Shine’. Met het project willen ze levens veranderen en hoop geven aan mensen en kinderen die dit hard nodig hebben.

Dit is het project

Op de basisschool en de 'junior highschool' zitten ruim 300 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Abednego Mensah heeft hier de dagelijkse leiding aan. Ook bevindt zich hier één van de kerken van ‘Living Rock Ministry’. 

Meer informatie

Kosten

Dit is de begroting van je reis, deze is lang voor vertrek gemaakt. De echte kosten zullen afwijken. Grote groepen krijgen korting, kleine groepen een toeslag.

Begroting (€) (min)  (max)
Internationale reiskosten 905,00 910,00
Budget lokale kosten 290,00 300,00
Werkbudget lokaal project 250,00 250,00
Reisleiderbijdrage 0,00 0,00
Waarborgen 25,00 25,00
Indirecte kosten 660,00 660,00
BTW 0,00 0,00
Totaal (€) 2130,00   2145,00
     
Aanbetaling (per direct) 15%
Termijnbetaling (24 weken vooraf) * 35%
Restbetaling (12 weken vooraf) * 50%
* Dit deel kun je maximaal crowdfunden.  
     
Calamiteitenfonds (€)    
Publieksbijdrage per 9 personen in één boeking 2,50 2,50
     
Opties (€)    
Reisverzekering 46,00 48,00
Annuleringsverzekering 132,00 132,00


Lees meer over de prijs van je reis.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Meewerken aan de bouw van de basisschool
 • Verschillende activiteiten met de kinderen
 • Ongeveer twee middagen mensen bezoeken
 • Bezoek aan cacaoboonplantages
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Ghana te zien. Ga naar Kumasi, de op één na grootste stad van Ghana, of naar het historische Cape Coast Castle, waar een fort uit de zeventiende eeuw ligt. Ook een bezoek aan het Kakum National Park is een aanrader.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding