21 jul 18 - 7 aug 18 | 16+
€ 310 betalen +
€ 1730 crowdfunden
Vrije inschrijving
boek je reis
7 aug 18 - 24 aug 18 | 16+
€ 1935
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Op het project (het Youth for Christ Centrum) organiseer je knutsel-, sport- en andere spelactiviteiten. Daarnaast is er ruimte voor het bezoeken van families van kinderen of mensen uit de kerk, waarmee je de plaatselijke bevolking bemoedigt. Ook kun je meedraaien met het jeugdwerk van Youth Mission. Denk hierbij aan een filmavond, sporttoernooi, een discussiemiddag of een social life skills programma. 

Je werkt mee aan de bouw van een school voor vakonderwijs in Brufut. Brufut bevindt zich ongeveer een uur rijden van de stad en het huidige Youth for Christ Centrum. Mogelijk doe je mee aan de nationale, maandelijkse Cleaning Day. Op deze dag wordt de omgeving opgeruimd en schoongemaakt.

Dit project kun je ook in 2019 bezoeken. 

Hier verblijf je

Het Youth for Christ Centrum bevindt zich in Fajara, een rustige wijk in Serekunda (de grootste stad van Gambia). Hier verblijf je in de school; er zijn meerdere slaapkamers (mannen en vrouwen slapen gescheiden), een eetkamer, een keuken met koelkast, westerse toiletten, koude douches en elektriciteit. Boodschappen worden gedaan in de supermarkt of op een lokale markt. Alles in Fajara ligt op loopafstand. Samen met Youth for Christ vrijwilligers kook je de maaltijden buiten op houtskool. Op de bouwplaats in Brufut is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet.

Zo maak je de wereld mooier

Directeur Sylvester zet zich volledig in voor Youth for Christ, maar ondersteuning en bemoediging tot doorzetten van buitenaf zijn gewenst. Hier kun jij voor zorgen. Door mee te bouwen aan het nieuwe centrum voor vakonderijs wordt meer jongeren de kans geboden op goed onderwijs en daarmee op een baan. Daarnaast leren de jongeren meer over Jezus.

Sylvester Seal Jammeh

Dit is je partner

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

Dit is de droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken, en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de school en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Dit is het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In 2017 is er een nieuwe highschool gestart in Faraba. Op naar de opening van een nieuwe school in Brufut!

Kosten

Reis € 890 € 890
Verblijf 155 155
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 105 0
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 2.040    € 1.935
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 48
Collectieve reisverzekering* € 43  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 120 € 126

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende activiteiten op school en in jongerencentrum in Fajara
 • Werken aan de bouw in Brufut 
 • Ongeveer één dag gezinnen bezoeken
 • Meehelpen op Cleaning Day
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Gambia te zien. Er zijn verschillende mogelijkheden: naar het strand of de grote markt in Serekunda of Banjul, naar één van de vissersdorpen, een rondvaart door mangrovebossen of een bezoek aan Makasutu Cultural Forest.  

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum is niet nodig