17 jul 17 - 5 aug 17 | 15+
€ 1975 pp
Groepsreis
gesloten
21 jul 18 - 7 aug 18 | 16+
€ 2040 pp
(* richtprijs t/m 20 okt 17)
Vrije inschrijving
boek je reis
7 aug 18 - 24 aug 18 | 16+
€ 1935 pp
(* richtprijs t/m 6 nov 17)
Groepsreis
vrij voor groep

Dit ga je doen

Op het project (het Youth for Christ Centrum) organiseer je knutsel-, sport- en andere spelactiviteiten. Daarnaast is er ruimte voor het bezoeken van families van kinderen of mensen uit de kerk, waarmee je de plaatselijke bevolking bemoedigt. Ook kun je meedraaien met het jeugdwerk van Youth Mission. Denk hierbij aan een filmavond, sporttoernooi, een discussiemiddag of een social life skills programma. 

Je werkt mee aan de afwerking van de middelbare school, van waaruit ook een nieuw jongerencentrum gestart zal worden. Je bouwt aan een kantoor voor de leerkrachten en maakt het schoolplein klaar. De bouwplaats bevindt zich in Faraba, op ongeveer een uur van de stad en het huidige Youth for Christ Centrum. Mogelijk doe je mee aan de nationale, maandelijkse Cleaning Day. Op deze dag wordt de omgeving opgeruimd en schoongemaakt.

De school is eigenlijk nu al te klein voor het aantal leerlingen dat naar school wil. Help jij ons mee bouwen in 2018?

Hier verblijf je

Het Youth for Christ Centrum bevindt zich in Fajara, een rustige wijk in Serekunda (de grootste stad van Gambia). Hier verblijf je in de school; er zijn meerdere slaapkamers (mannen en vrouwen slapen gescheiden), een eetkamer, een keuken met koelkast, westerse toiletten, koude douches en elektriciteit. Boodschappen worden gedaan in de supermarkt of op een lokale markt. Alles in Fajara ligt op loopafstand. Samen met Youth for Christ vrijwilligers kook je de maaltijden buiten op houtskool. Op de bouwplaats in Faraba is geen elektriciteit, wel een Afrikaans toilet.

Zo maak je de wereld mooier

Directeur Sylvester zet zich volledig in voor Youth for Christ, maar ondersteuning en bemoediging tot doorzetten van buitenaf zijn gewenst. Hier kun jij voor zorgen. Door mee te bouwen aan het nieuwe centrum wordt meer jongeren de kans geboden naar school te gaan en Jezus te leren kennen.

Sylvester Seal Jammeh

Dit is je partner

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

Dit is de droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken, en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de school en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Dit is het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken.

Kosten

Reis € 890 € 890
Verblijf 155 155
Activiteiten 250 250
Relaties projecten 270 270
Begeleiding teams 205 205
Bijdrage reisleider 0 105
Publiciteit 115 115
Administratie 50 50
Totaal € 1.935    € 2.040
     
Opties:    
Reisverzekering € 48 € 48
Collectieve reisverzekering* € 43  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 120 € 126

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Verschillende activiteiten op school en in jongerencentrum in Fajara
 • Werken aan de bouw in Faraba
 • Ongeveer één dag gezinnen bezoeken
 • Meehelpen op Cleaning Day
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Afscheidsfeest
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt. 

Excursie

Door een excursie krijg je meer van Gambia te zien. Er zijn verschillende mogelijkheden: naar het strand of de grote markt in Serekunda of Banjul, naar één van de vissersdorpen, een rondvaart door mangrovebossen of een bezoek aan Makasutu Cultural Forest.  

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum is niet nodig