Dit ga je doen

Je organiseert, samen met de leiders en vrijwilligers van het Day Care Centre, een geweldig kinderkamp voor de kinderen uit Stepanavan. Tijdens het kinderkamp doe je verschillende sport- en spelactiviteiten, help je mee bij het maken van knutselwerkjes en vertel je d.m.v. een drama- of mimestuk een (Bijbels)verhaal. Bereid je goed voor want 60-80 kinderen kijken uit naar jouw komst!

Je helpt mee met het afmaken van het Day Care Centre in Stepanavan. Op de tweede verdieping bouw je twee klaslokalen, een gemeenschappelijke ruimte, wc’s en een keuken. Je kunt verwachten dat je meehelpt met het maken van wanden, vloeren leggen, schilderen en allerlei hand- en spandiensten. Ook help je mee om de tuin te veranderen in een speeltuin voor de kinderen. Neem werkhandschoenen mee en zorg dat je goede stevige schoenen bij je hebt.

Hier verblijf je

Je verblijft in een gastgezin in Stepanavan. Samen met 2-4 deelnemers van je groep slaap je bij mensen uit de ‘Word of Life’ kerk. Dit zijn gastvrije en hartelijke mensen die het geweldig vinden dat je bij hen te gast bent. Je krijgt een matras waar je op kunt slapen. Het sanitair kan anders zijn dan dat je gewend bent.

Zo maak je de wereld mooier

Het huidige Day Care Centre heeft ruimte voor ongeveer 25 kinderen. Inmiddels komen er elke week meer dan 50 kinderen. Er is veel te weinig ruimte voor hen wat zorgt voor veel onrust en problemen. Als de tweede verdieping af is hebben de kinderen genoeg ruimte voor huiswerkbegeleiding, sport en spel en kan er gekookt worden voor alle kinderen.

Astghik Simonyan

Dit is je partner

Astghik is getrouwd met Vahe en moeder van 3 kinderen. Ze is opgeleid als psycholoog en zet zich met hart en ziel in voor kwetsbare kinderen.

Dit is de droom

De kwetsbare kinderen uit Stepanavan krijgen snel een ‘sticker’ met daarop: kansloos. Juist voor deze kinderen wil Astghik zich inzetten. Elk kind verdient het om kind te zijn en de kans om zich te ontwikkelen.

Dit is het project

Sinds nov. 2016 werkt Youth for Christ Armenië samen met de Word of Life kerk in Stepanavan. Vanuit deze kerk is zij een Day Care Centre begonnen. Dit is een dagopvang waar kinderen drie keer per week komen. Ze krijgen huiswerkbegeleiding, ruimte om ‘life skills’ te ontwikkelen en een warme maaltijd. Ze kunnen in een sfeer van liefde en geborgenheid kind zijn en horen de verhalen uit de Bijbel.

Kosten

Reis € 455
Verblijf 90
Activiteiten 200
Relaties projecten 185
Begeleiding teams 140
Bijdrage reisleider 0
Publiciteit 80
Administratie 35
Totaal € 1.185
   
Opties:  
Reisverzekering € 27
Collectieve reisverzekering* € 22
Annulering verzekering € 75
Collectieve annuleringsverzekering*  € 70
 * alleen af te sluiten voor groepen


De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs. 

Zie korting of toeslag.

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

  • 4 dagen kinderkamp
  • 4 dagen bouwen
  • 1 dag excursie
  • 2 reisdagen

De keuze voor een vliegmaatschappij is nog niet gemaakt

Excursie

Armenië is de oudste christelijke staat van de wereld en heeft in de laatste eeuwen tragische gebeurtenissen meegemaakt. Bezoek één van de oude klooster of het museum over de Armeense genocide. Laat je verrassen door de prachtige binnenstad van Yerevan of de prachtige bergen in het noorden van Armenië. Bezoek een zwembad of ga naar de Vernissage market waar je prachtige souvenirs kunt kopen.

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining en de reisleiders een reisleiderstraining. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
  • Inentingen, check: lcr.nl
  • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk

Een visum heb je niet nodig.