Dit ga je doen

Ga mee met onze volwassenenreis in najaar 2017 om Piet en Pita te supporten in het mooie werk dat zij in Mukono doen. Deze reis is voor iedereen die zijn/ haar talenten in wil zetten bij Noah's Ark Children's Ministry Uganda. Draai bijvoorbeeld mee in de verzorging van baby’s en kinderen, het werk in de keuken en de wasserij of verzorg diverse activiteiten met de kinderen. Je kunt dan denken aan het organiseren van creatieve workshops of sporttoernooien voor kinderen op zaterdagen, bij de zondagsschool of de tienerclub.

Ook in 2018 plannen we een volwassenreis in het najaar naar Mukono.

Ben jij 'handig'? Dan ben je zeker welkom. In Mukono blijven aardig wat klusjes liggen waar men jouw hulp voor kan gebruiken. Denk aan het repareren van fietsjes, het verven van de schoolgebouwen etc. 

Hier verblijf je

Noah’s Ark bevindt zich op een ommuurd en bewaakt terrein een stukje buiten de stad Mukono. Je verblijft met je team in een gastenverblijf. Er is een grote overkapping met picknicktafel waar je kunt eten. Een koude douche en een westers toilet vormen het sanitair. Ook zijn er een kookplaats en een koelkast aanwezig. Je verzorgt met je team zelf de maaltijden. In de supermarkt en op de markt in Mukono doe je boodschappen. Op het project kun je water uit de kraan drinken. Het is dus behoorlijk luxe voor Afrikaanse begrippen.

Zo maak je de wereld mooier

Doordat jij jouw talenten inzet ondersteun je Noah’s Ark in een goede opvang van kwetsbare kinderen en tieners. Op dit grote project zijn constant helpende handen nodig om de vele kinderen aandacht en liefde te geven. Denk daarbij aan Mattheüs 18 vers 5 “En wie in mijn naam één zo’n kind bij zich opneemt, neemt mij op”.

Piet en Pita Buitendijk

Dit is je partner

De partner is Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda (NACMU). Op NACMU worden onder leiding van Piet en Pita Buitendijk circa 220 kinderen opgevangen. Kinderen worden via de kinderbescherming of politie op het project geplaatst. 

Dit is de droom

De droom van Piet en Pita is een thuis te zijn voor de zwakste en meest kansarme kinderen, vaak zonder ouders. Piet en Pita hebben vertrouwen in een goede toekomst voor ‘hun’ kinderen.

Dit is het project

Nadat Piet en Pita al 5 jaar werkzaam waren met kinderen in Oeganda, hebben ze in 2001 Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda opgericht. In dit huis worden de allerkleinsten opgevangen. Naast het weeshuis zijn er ook een kerk, kliniek, boerderij, wasserij, keuken, visvijver en vakscholen op het terrein.

Kosten

Reis  € 805 € 795
Verblijf 160 160
Activiteiten 150 200
Relaties projecten 275 270
Begeleiding teams 210 205
Bijdrage reisleider 160 110
Publiciteit 120 115
Administratie 55 50
Totaal    € 1.935 € 1.905
     
Opties:    
Reisverzekering € 41 41
Collectieve reisverzekering* € 36  
 * alleen af te sluiten voor groepen
Annuleringsverzekering € 120 118

 

De kosten zijn ruim een jaar van tevoren begroot en zijn gebaseerd op de gemiddelde groepsgrootte. De werkelijke kosten wijken altijd wat af. Kleinere verschillen worden niet verrekend. Groepen groter dan vijftien personen of kleiner dan tien personen hebben een aangepaste prijs.
Zie korting of toeslag.

LET OP: Door het project met crowd funding te financieren, wordt het makkelijker voor je om mee te doen. Je moet wel bereid zijn om bij vrienden, familie, kerk, school, - noem maar op - mensen te vragen je te sponsoren voor dit project.

Lees: de spelregels voor crowd funding 

Reisprogramma

Een indruk van het programma:

 • Werken in shifts, bijvoorbeeld in de keuken, kliniek of wasserij
 • Indeling op basis van voorkeuren en talenten, wees wel flexibel
 • Families bezoeken 
 • Meevieren van kerkdiensten
 • Organiseren van creatieve en sportieve activiteiten
 • Qualitytime met medewerkers en kinderen
 • Afscheidsfeestje
 • Ruimte voor een 1- of meerdaagse excursie

Je vliegt met Turkish Airlines.

Excursie

Er is voldoende ruimte in het programma om als groep een dagje op excursie te gaan. Een bezoek aan Kampala (de hoofdstad) of Jinja (de oorsprong van de Nijl met watervallen), is de moeite waard. Tot slot is een tweedaagse safari in Murchison Falls National Park een aanrader!

Voorbereiding

Met Livingstone ga je goed voorbereid op reis. Zo krijg je een (verplichte) deelnemerstraining op de avond van 25 augustus en de reisleiders een reisleiderstraining. Voor de reis van 2018 is er een deelnemerstraining gepland op de avond van 24 augustus. Kijk alvast op goed voorbereid op reis.

Do's en don'ts

Alcohol, roken: Niet op of nabij het project, niet in de lokale community en niet in het bijzijn van medewerkers van het project.

Kleding: T-shirt zonder mouw en afritsbroek zijn goed, short en hemdje zijn niet oké.

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:

 • Een geldig paspoort (na vertrek nog 6 maanden)
 • Inentingen, check: lcr.nl
 • Reisverzekering incl. dekking van vrijwilligerswerk
 • Een visum, meer informatie na aanmelding