Over Livingstone

Samen maken we de wereld mooier
Ons doel

Ervaring is de beste leermeester: op weg gaan, mensen leren kennen en met hen samenwerken aan een hoopvol project, geeft een essentiële ervaring, die je leven verandert. Tijdens de werkvakanties willen we laten zien dat armoede, onrecht of verdriet de ander geen tweederangs mens maakt.

Juist door het gelijkwaardige contact van mens tot mens, beteken je echt iets voor elkaar. Zo leer je de wereld en jezelf op een andere manier kennen. De solidariteit die je met een werkvakantie ontwikkelt: daar gaat het ons om. 

Onze motivatie

Naastenliefde

Het Bijbelse ‘heb je naaste lief als jezelf’ is voor ons een leidraad in alles wat we doen. Wij geloven in hartsverbindingen van mens tot mens, dat goed voor jezelf zijn samen moet gaan met goed zijn voor anderen. 

Het is verrassend hoeveel je kunt betekenen. Wij geloven dat iedereen iets kan bijdragen en zo een lichtpuntje kan zijn, dat we met elkaar een licht kunnen ontsteken zo helder als de middag (Jesaja 58:10). 

Livingstone en geloof

Livingstone en de partners in de wereld werken met het christelijk geloof als basis. Tijdens de reizen wordt tijd gemaakt voor bezinning. Je kijkt terug op de dag en er wordt een gedicht of verhaal gelezen en gebeden. Op zondag bezoek je een lokale kerk.

 

Iedereen is welkom

Bij Livingstone is iedereen welkom. Iedereen die gemotiveerd is kan mee. Respect voor elkaar is het uitgangspunt. Onze partners in de wereld staan klaar voor iedereen. Zij maken geen onderscheid in ras of geloof.

Ons beeldmerk

Verbondenheid

Het beeldmerk is een bol met daarin twee handen. Deze handen zijn open, ze strekken zich naar elkaar uit en raken elkaar. Dit staat symbool voor de verbondenheid die we wereldwijd voelen.

Eenheid

De handen worden gevormd door één lijn. Daarmee willen we zeggen dat we in deze wereld één zijn. Wat wij doen heeft effect op anderen en andersom. Zonder elkaar kunnen we niet en willen we niet. Wie geeft ontvangt en wie ontvangt geeft, dat is het principe.

 

 

Een mooiere wereld

De bol is de wereldbol en de twee handen omvatten haar. Of het nu om mensen, om dieren of om de planeet gaat: dit is de wereld die we gekregen hebben. Er is geen andere. Samen met jou, met onze partners en met iedereen die mee wil doen, willen we deze wereld mooier maken.

Lees meer over ons beeldmerk.

Ons team werkt met passie

Steffen

Directeur / Relatiebeheerder

"Ik geloof in een zinvol leven voor iedereen"

 

Judith

Relatiebeheerder Afrika+

"Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier"

Hessel

Relatiebeheerder Europa+

"Ga het avontuur aan en bouw mee aan een wereld van hoop!"

Annemarie

Bedrijfsvoerder

"Ik droom van gelijke kansen, omstandigheden en mogelijkheden voor alle mensen"

 Gert

ICT / Backoffice

"Be the change that you wish to see in the world."

Werken bij Livingstone

Medewerker worden

Het team op kantoor vormt de spil van het werk. We werken met passie en professionaliteit. Wij weten ons sterk verbonden met de bedoeling van de stichting: de wereld mooier maken. Vanwege dat doel zijn we bereid veel te geven: aan onze deelnemers, aan onze projectpartners, aan onze vrijwilligers en als team aan elkaar. En we krijgen er heel veel voor terug!

Stage lopen

Wanneer je als stagiair(e) bij Livingstone werkt, doe je mee in het echte werk. Je krijgt zelfstandigheid en veel ruimte voor ontplooiing. Je wordt goed begeleid. Zo kun je mooie resultaten boeken. Je krijgt geen toelage of reiskosten.

Specialist worden

Livingstone wordt verder geholpen door mensen met veel vakervaring. Zij zetten zich in als bestuurder, coach of trainer, sreener, of als expert op een speciaal gebied.

Vrijwilliger worden

Livingstone werkt met een klein vast team en veel vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen we niet en willen we niet. Onze vrijwilligers werken overal in de organisatie mee. Ze helpen met presentaties van de reizen, promotie van Livingstone op stands, redactie van nieuwsberichten en de website, administratie, het voorlichten van reisleiders en deelnemers, het verzorgen van projectinformatie en nog veel meer. Iedere vrijwilliger wordt begeleid door een medewerker van Livingstone.

 

Onze aanpak: Professioneel

De organisatie

Livingstone is sinds 1999 gespecialiseerd in werkvakanties. Als geen ander kunnen wij ze maken. Bestuur, directie en medewerkers kennen hun verantwoordelijkheid en werken dag in dag uit met passie en deskundigheid aan één doel: werkvakanties maken.

“Wij zijn pas tevreden als jij dat bent”

Reisleiders

Iedere reis wordt begeleid door capabele reisleiders. Reisleider worden gaat bij Livingstone niet zomaar. Reisleiders hebben een screeningsgesprek waarin we kijken naar motivatie, geloof, leiderschap, reis- en cultuurervaring. Ook vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag. Elke reisleider krijgt een speciale training, die per reis op maat gemaakt is.

Reisvoorbereiding

Een werkvakantie wordt grondig voorbereid. Met de partners in de wereld wordt het hele jaar samengewerkt. Voor iedere reis wordt een volledig uitgewerkt plan gemaakt. De reisleiders en deelnemers krijgen een compleet informatieboekje, waarin alles staat wat zij moeten weten. Zo kunnen zij zich optimaal voorbereiden op de reis.

Veiligheid en gezondheid 

De zorg voor veiligheid komt bij Livingstone in alle aspecten van het werk terug. Tientallen kleine en grote maatregelen zorgen dat je veilig kunt reizen.

24-uurs service

Tijdens iedere reis is er een 24-uurs service en een calamiteitenplan. Als er wat gebeurt, helpen we de reisleiders met raad en daad en weten we precies wat we moeten doen.

Verzekeringen 

Alle reizigers moeten goed verzekerd zijn. Deelnemers kunnen zich bij de boeking via Livingstone verzekeren of ervoor kiezen om dit bij een eigen verzekeraar te doen. Livingstone zelf is ook verzekerd voor eventuele fouten in het werk of van onze partners in de wereld.

Lees meer over de verzekeringen voor je reis.

Onze aanpak: duurzaam

Fair en zuinig

Duurzaam en verantwoord werken is bij Livingstone standaard. We doen er alles aan om goed te zijn voor de mensen met wie we werken en voor onze planeet. We gaan verspilling tegen en kopen alles verantwoord in: fair trade, biologisch, gerecycled, energiezuinig. De CO2-uitstoot van je vliegreis wordt standaard gecompenseerd.


Doordacht

Net zo belangrijk als fair en zuinig werken is doordacht werken. De zaken zo aanpakken dat je duurzame resultaten bereikt op lange termijn. We vragen bijvoorbeeld al onze partners om hun motivatie, doel en plannen op orde te hebben. Met elkaar werken we daar doelgericht naartoe.


Onze partners

Wereldwijd

Livingstone werkt wereldwijd samen met partners waar we veel respect voor hebben. Zij zetten zich iedere dag in voor mensen die het minder hebben. Zij zorgen voor (vak-) scholen, opvang voor straat- en weeskinderen, nieuwe huisjes voor opa’s en oma’s, maaltijden, kinderkampen voor kinderen in de knel en nog meer. Ze hebben daar hun missie van gemaakt. Op iedere projectpagina kun je kennismaken met de lokale partner. Livingstone vormt met deze partners een sterk team.

 

In Nederland

In Nederland werkt Livingstone samen met een aantal specialisten waar wij trots op zijn. De vliegtickets worden verzorgd door Raptim of door de airlines zelf. Livingstone heeft speciale reis-, annulerings- en aansprakelijkheidsverzekeringen voor het organiseren van vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden. Deze worden verzorgd door Allianz en Amlin Europe. Actuele informatie over veiligheid en gezondheid krijgen we van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Voor en door deelnemers

Zo`n 7500 deelnemers zijn via Livingstone aan de slag gegaan in de wereld. Het belangrijkste voor de deelnemers is de wereldervaring die ze kregen. Veel deelnemers weten meer dan vijf jaar na de werkvakantie nog precies wat ze hebben meegemaakt en hoe de reis hun leven heeft verrijkt.

 

In de wereld

Tot nu toe heeft Livingstone gewerkt aan ruim 140 projecten in meer dan 40 landen en heeft met haar deelnemers de levens van duizenden kinderen en volwassenen nieuwe energie gegeven. Daarnaast hebben de deelnemers in totaal meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in de projecten. Met dat geld zijn (vak-)scholen, trainingscentra en dagopvangplekken gebouwd en opgeknapt. Ook hebben we tientallen projectleiders en leraren een opleiding kunnen geven.

 

Livingstone is een goed doel

Sinds 1999

Livingstone is sinds de oprichting op 28 oktober 1999 een goed doel. De officiële naam is: ‘Stichting Livingstone, werkvakanties en uitwisselingsprojecten’. Het officiële doel, dat in de oprichtingsacte staat, is: ‘De achtergrond, visie en werkwijze van de stichting zijn gebaseerd op het christelijk geloof. De stichting gaat er vanuit dat God aan de mensen de opdracht heeft gegeven goed voor elkaar te zorgen: in het bijzonder voor de weerlozen en minst bedeelden in de maatschappij’.  

 

ANBI-keurmerk

Sinds de invoering van het ANBI-keurmerk door de overheid in 2008, heeft Livingstone de ANBI-status. Dit houdt onder andere in dat er een goed bestuur en een goede verantwoording van de financiën is. Het grote voordeel van het ANBI-keurmerk is, dat giften aan Livingstone aftrekbaar zijn.

Voor de beloning van medewerkers en directeur gebruiken we de salaristabel Sociaal Werk. Er wordt niet gewerkt met bonussen. De leden van het bestuur ontvangen voor hun werk geen beloning.

 

Het jaarverslag

Ieder jaar geeft Livingstone een jaarverslag uit. Daarin lees je wat het afgelopen jaar door de deelnemers en de organisatie is gedaan en welke resultaten er geboekt zijn. Ook vind je er een uitgebreid financieel verslag van de organisatie. Alle financiën en het hele jaarverslag worden door een onafhankelijke accountant gecontroleerd.

Hier vind je het jaarverslag 2016.
Hier vind je het jaarverslag 2017.
Hier vind je het jaarverslag 2018.

 

Meer zekerheid

SGR

Het SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) garandeert dat je je reissom (exclusief verzekeringspremies) terugkrijgt bij een eventueel faillissement van Livingstone. Nu is Livingstone een gezonde stichting, maar er kan uiteraard altijd iets groots en onvoorziens gebeuren. 

Lees de garantieregeling

Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast, bijvoorbeeld door een natuurramp of ernstige onlusten in het land van bestemming. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Lees de garantieregeling

SGRZ

Het SGRZ is het zakelijke zusje van SGR en is bedoeld voor de zakelijke markt. SGRZ biedt een garantie voor insolventie van aanbieders van groeps- en incentivereizen (MICE), schoolreizen en zakelijke reizen. De opdrachtgevers van deze reizen zijn bedrijven, ondernemingen, groepen, etc. 

Lees de garantieregeling

Onze bestuurders

Dirk Jan Takke

Voorzitter bestuur

"Werken vanuit het hart en duurzame ontwikkeling, die twee zijn belangrijk."

Nel den Boer

Bestuurder

"Lokale vraagstukken vragen om lokale oplossingen, met lokaal draagvlak en lokaal leiderschap.

Hans Bins

Penningmeester bestuur

"Geld moet rollen, maar wel op verantwoorde wijze."