Jouw reis

2-3 weken | 8-24 personen | Europa va. 15 jaar | Afrika - Azië va. 16 jaar
Share thexperience !

Ontdekken

Met een werkvakantie ga je op reis in kleine groepen. Je stapt in een andere cultuur en ontmoet mooie mensen. In een paar weken ontdek je dat de wereld groot is: in kilometers, in klimaat, in landschappen en in cultuurvariaties. Er is zoveel te ontdekken. Je merkt dat mensen enorm verschillend zijn en dat een glimlach altijd werkt.

Samenwerken

Je doet mee aan een project waardoor je lokale mensen helpt. Je werkt met kinderen of volwassenen, doet praktisch werk of een mix daarvan. Je bouwt concreet aan een mooiere wereld. 

Inspireren

Je leert de mensen daar op een bijzondere manier kennen. Iedereen raakt opnieuw gemotiveerd en krijgt energie om weer verder te gaan. Als je weer naar huis gaat is het soms net alsof je bij je familie weggaat. Een werkvakantie is een wereldervaring die je niet wilt missen.

Orientatie

Kiezen

Als je je oriënteert op een reis, moet je een paar keuzes maken. Je kunt kiezen uit verschillende landen en uit diverse soorten werk. Een reis binnen Europa kost 950-1200 euro en buiten Europa 1200-2300 euro. Via de zoekbalk op de startpagina vind je bij de reizen die bij je passen.

Informatie en advies

Bij iedere werkvakantie vind je een beschrijving van het werk, het verblijf, het reisprogramma en de kosten. Als je wilt kunnen we je telefonisch of per e-mail helpen met kiezen. Denk je erover na om met een eigen groep op reis te gaan, dan kunnen we een presentatie geven van de werkvakanties voor je kerk, school of vereniging. 

Mail of bel ons met je vragen of voor een presentatie.

Een project dat bij je past

Lokale gemeenschappen

Of het nu een gehucht is in Moldavië of een buitenwijk van de hoofdstad van Rwanda. Livingstone werkt altijd met lokale gemeenschappen. We hebben direct contact met de schooldirecteuren, dominees, politieagenten, missiewerkers en burgemeesters ter plekke. Zij staan middenin hun gemeenschap. Met hen werken we samen om de gemeenschap te ontwikkelen en voor de mensen met noden te zorgen. De lokale mensen zijn er erg blij mee. 

Kleinschalig, gelijkwaardig

Lokale gemeenschappen hebben lokale vraagstukken. Er kan behoefte zijn aan basisvoorzieningen of aan een (vak-)school, mensen kunnen problemen hebben met werk en inkomen of de zorg voor ouderen of kinderen kan een probleem zijn. De plannen zijn zo kleinschalig als de lokale gemeenschap is.

Jongeren

Heb je wat met jongeren, dan zit je goed bij Livingstone. Op onze projecten wordt veel met jongeren gewerkt. Een potje voetbal, een kinderkamp, huiswerk begeleiden, les geven, er is van alles mogelijk.

Aandacht en zorg

In de lokale gemeenschappen waar wij werken, zijn meestal ook andere groepen die extra zorg nodig hebben. Denk aan ouderen, zieken of mensen met een beperking. Waar het kan, zetten onze partners zich ook voor hen in en onze teams dus ook.

Praktisch werk

Het praktische werk kan enorm variëren. Je kunt aardappels schillen en eten serveren, maar ook een klaslokaal schilderen of een hele vakschool opknappen en inrichten. Bedenk je bij al het praktische werk, dat het vooral gaat om je betrokkenheid en niet om het aantal stenen dat je sjouwt. Betrokkenheid, dat is wat mensen ter plekke raakt.

 

De periode

Zomerreizen

De meeste werkvakanties zijn in de zomer. De meeste boekers schrijven zich in tussen september en maart. Je kunt tot drie maanden voor de reis boeken of zolang er vliegtickets beschikbaar zijn.

Groepen kunnen al vanaf 18 maanden voor de reis een werkvakantie reserveren voor hun eigen groep. Dat maakt het mogelijk om al vroeg reisplannen te maken.

Af en toe plannen we een werkvakantie voor vrije inschrijving in de herfst, lente of winter.

Reizen op je eigen tijdstip

Bij de meeste projecten kun je ook in andere perioden van het jaar terecht. Het werk gaat in de lokale gemeenschap altijd door. De geschikte periode verschilt per project vanwege bijvoorbeeld het klimaat of het lokale schooljaar.

Wil je als groep buiten de zomer op reis, bel of mail ons dan. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Uitgebreide informatie ...

… over land en cultuur 

Je krijgt een beknopt overzicht van het land, de geografie, het klimaat, de mensen die er leven, de politieke en economische situatie, de do’s en don’ts van de cultuur, de munteenheid en nog veel meer

.… over het project

Je krijgt uitgebreide informatie over het ontstaan van het project, de lokale gemeenschap waar het project zich bevindt, de mensen waar dit project voor werkt, de projectleider, de medewerkers, jouw rol tijdens de reis, etc. Je wordt voorgelicht door een ex-reiziger, aan wie je al je vragen kunt stellen.

… over veiligheid en gezondheid

We besteden speciaal aandacht aan gezondheid en veiligheid op reis. We vertellen je over de maatregelen die wij vooraf al hebben genomen, wat je bijvoorbeeld wel en niet kunt eten en drinken en wat de spelregels zijn van de lokale cultuur.

… over mogelijke excursies

Als team kun je ervoor kiezen om een excursie te doen. Wij helpen je met een overzicht van de mogelijkheden die goed passen bij jouw project.

Handige checklists 

Op reis heb je veel dingen nodig en je moet goed voorbereid zijn. Er zijn ook spullen die je beter thuis kunt laten. Met handige checklists helpen we je bij de voorbereiding en bij het inpakken voor de reis.

Op reis

Vliegreis en lokaal vervoer

Alle reizen zijn inclusief een vliegticket vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of Keulen en inclusief alle vervoer in het land van bestemming (behalve voor evt. excursies of andere activiteiten buiten het reisprogramma om).

Accommodatie en maaltijden

Tijdens de reis zijn alle accommodaties en maaltijden inbegrepen (behalve voor evt. excursies of andere activiteiten buiten het reisprogramma om).

Deelname aan het project

We vinden het belangrijk dat het werk van de partners niet zomaar een losse activiteit is, maar dat het werk bijdraagt aan de lange termijnontwikkeling van de lokale gemeenschap. Wij zorgen ervoor dat ook jouw bijdrage een verschil maakt.

En verder

Boeking, factuur en polis

Bij boeking krijg je een document dat boeking, factuur en verzekeringspolis in één is. In dit document zijn al je boekingsgegevens opgenomen en zie je de naam staan waarop je vliegticket en alle andere reserveringen gedaan worden.

Enquête bij thuiskomst

Bij thuiskomst krijg je van ons een enquête. Omdat we geïnteresseerd zijn in hoe jij de reis hebt ervaren, wat er volgens jou goed gaat of beter kan. Iedere keer dat wij feedback krijgen, kunnen wij ons werk weer beter doen en wordt de volgende werkvakantie weer mooier.

Vertrekgarantie

Wanneer er acht personen of meer op een reis geboekt zijn, krijgt de reis een vertrekgarantie. Dat houdt in dat je er zeker van kunt zijn dat de reis doorgaat. We streven altijd naar een groepsgrootte tussen de 12 en 20 reizigers.