Groepen

2-3 weken | va. 8 personen | Europa va. 15 jaar | Afrika - Azie va. 16 jaar


Bij Livingstone kun je een werkvakantie met je eigen groep doen en de reis je eigen kleur geven. Je reist met je groep naar een project en stapt ‘zomaar’ een andere cultuur binnen. Je ontdekt al snel dat de wereld groot is: in kilometers, in klimaat, in landschappen en in cultuurvariaties. Je merkt dat mensen enorm verschillend zijn en dat een glimlach altijd werkt.


Je werkt samen met lokale mensen. Je doet sociale activiteiten of praktisch werk, of een mix daarvan. Je bouwt met elkaar aan een mooiere wereld en dat is inspirerend. Je leert elkaar goed kennen, als je weer naar huis gaat is het soms net alsof je bij je familie weggaat. Een werkvakantie is een wereldervaring die je niet wilt missen.

Het werkt


Liefde voor de medemens is het hart van het christelijk geloof. Met een werkvakantie kun je concreet handen en voeten geven aan deze opdracht. Dat dit leuk en goed is merk je tijdens de reis.

“Heb je naaste lief als jezelf”
(uit de Bijbel)


… voor de wereld

De projectleiders vertellen dat de persoonlijke betrokkenheid van de deelnemers enorm bemoedigend is voor lokale mensen. De band die tijdens de reis ontstaat, is verrijkend en inspirerend. Zij hebben veel aan je enthousiasme en inzet.

… voor je groep

Een werkvakantie is een leerzaam project voor je groep. Iedereen maakt persoonlijke groei door. Tijdens de voorbereiding krijgt je groep verantwoordelijkheid. Tijdens de reis ziet je groep niet alleen gebrekkige situaties, maar ook inspirerende mensen die juist in die situatie de wereld mooier maken. Dat is een eye opener die je groep een bredere kijk op de wereld geeft.

… voor je organisatie

Een werkvakantie is een inspirerend project voor je school, studentenvereniging of geloofsgemeenschap. De voorbereiding duurt ruim een half jaar. Vaak worden veel mensen om het team heen ook enthousiast. Ze doen mee met acties en helpen met het sparen voor de reis. De reis zelf maakt de reizigers meer betrokken op de wereld en verdiept hun geloof. Dat merk je goed, ook na de reis.

Een inspirerend traject

Timing

Als je met een groep op reis wilt, heb je aardig wat voorbereidingstijd nodig. De meeste groepen boeken hun reis tussen de 12 en 6 maanden voor vertrek van de reis. Je kunt al een reis reserveren vanaf 18 maanden voor vertrek.

Oriëntatie

Als je je oriënteert op een reis, moet je een paar keuzes maken. Je kunt kiezen uit verschillende landen en uit diverse soorten werk. Een reis binnen Europa kost 1100-1200 euro en buiten Europa 2000-2400 euro.

Hier vind je alle groepsreizen

Bel even!

We kunnen je telefonisch helpen met kiezen. Je groep is van harte welkom! We geven graag voor je groep een presentatie over de werkvakanties die je het leukst lijken.

Bel of mail ons in dat geval.

Reservering

Als je voldoende deelnemers kunt vinden, reserveer dan een reis voor je groep om er zeker van te zijn dat een andere groep niet voor jouw favoriete project en reisdata kiest. Als je een reservering meer dan een jaar voor vertrek maakt, is deze 3 maanden geldig, anders 1 maand. Binnen deze periode heb je de tijd om reizigers in te boeken. 

Een reservering kost de aanbetaling van een deelnemer. Dit bedrag wordt bij boeking verrekend met de kosten van de reis en wordt bij annuleren niet teruggegeven. Een reservering kan niet verlengd worden, maar wel opnieuw gemaakt worden. In dat geval worden opnieuw reserveringskosten berekend.

Boeking

Door het boeken van je reizigers, wordt de reservering automatisch omgezet in een groepsboeking. De boeking en betaling voor de reizigers vallen onder verantwoordelijkheid van de boeker. De boeker kan ervoor kiezen de gegevens van de reizigers zelf in te vullen of de reizigers uitnodigen om de gegevens voor de boeking aan te leveren.

Het minimum aantal reizigers moet voor de vervaldatum van de reservering geboekt worden, anders vervalt de reservering. De reserveringskosten worden in dat geval niet geretourneerd of verrekend met een latere boeking.  

Korting of toeslag

Grotere groepen krijgen vanaf de 20e persoon per persoon een korting van 70 Euro (EU),110 euro (Europa, buiten EU) of 150 euro (buiten Europa).
20 personen = 20 x prijs -1x korting,
21 personen = 21 x prijs -2x korting, etc.

Is het aantal reizigers meer dan het op de website aangeveven maximum, dan wordt eerst overlegd over de mogelijkheden. Ook de prijs wordt dan opnieuw berekend.

Kleinere groepen krijgen voor iedere persoon minder dan 10 personen een toeslag van 100 eur (EU) 150 euro (Europa, buiten EU ) of 200 euro (buiten Europa)
9 personen = 9 x prijs + 1x toeslag,
8 personen = 8 x prijs + 2x toeslag, etc.

Kortingen / toeslagen worden 12 weken voor vertrek verrekend. 

Betaling

De aanbetaling voor een reis bedraagt 15% van de reisprijs, met daarbij de kosten van de verzekeringen. De tweede termijn bedraagt 35% van de reisprijs en de kosten van eventuele opties. Deze moet 24 weken voor vertrek betaald zijn. Het restbedrag moet 12 weken voor vertrek volledig betaald zijn. 

Wanneer de reis met crowdfunding bij elkaar gespaard wordt, moet 50% van het spaardoel moet op 16 weken voor vertrek gespaard zijn. 100% van het spaardoel moet op 6 weken voor vertrek gespaard zijn. Wanneer er meer betaald en/of gespaard wordt dan de boekingskosten, wordt het overschot automatisch voor het project bestemd. 

Lees meer hierover in de voorwaarden.

Reisleiders

Groepen zorgen voor twee reisleiders per reis, of drie als er achtien of meer reizigers mee gaan. Omdat het leiden van een reis een grote verantwoordelijkheid is, moeten deze reisleiders op een screeningsgesprek komen bij Livingstone en een Verklaring Omtrent Gedrag hebben. Reisleiders hebben een christelijke levensovertuiging, de nodige reiservaring en leidinggevende kwaliteiten en zijn 100% gemotiveerd om hun groep te leiden.

Reisleiders kunnen direct na de reservering bij Livingstone een screeningsgesprek aanvragen.
Lees meer over reisleider worden.
Hier vind je het formulier voor reisleiders.

EHBO

Bij iedere Livingstonereis gaat een EHBO-er mee van 18 jaar of ouder. Wanneer er geen EHBO-er in je groep zit, moet iemand uit je groep een EHBO-cursus doen (op kosten van de groep).

Hier vind je EHBO-cursussen.

En vanaf dan .

Actiefase

De eerste maanden na boeking zal je team flink bezig zijn met het promoten van het project en het sparen van geld. Veel teams doen allerlei acties. Wij hebben hiervan leuke voorbeelden voor je klaar liggen.

Voorbereiding

De reisleiders krijgen drie maanden voor vertrek een training.

Training reisleiders: 18 april 2020, 10-16 uur

Voor de deelnemers organiseren wij de voorlichting op locatie bij je groep. De groep wordt goed voorbereid op het land, de cultuur, het reisprogramma en het project. We maken voor je groep een informatieboekje waar alles in staat, inclusief alle praktische dingen die je weten moet.

Na de reis

Als je weer terug bent met je wereldervaring, zorgen wij voor een goede evaluatie met reisleiders en deelnemers.