Een reis boeken

Zo boek je je reis

Zoek eerst je reis op via de zoekbalk op de startpagina. Bij de zoekresultaten staan de reizen die passen bij je zoekopdracht. Ga naar het project van je keuze. Op de projectpagina zie je onder de foto’s de beschikbare reizen. Als de reis voor vrije inschrijving bedoeld is staat er ‘boek je reis’. Als de reis voor groepen bedoeld is en er is nog geen groep die de reis geboekt heeft staat er ‘vrij voor een groep’.

De beschikbare reizen voor vrije inschrijving vind je hier.
De beschikbare reizen voor een groep vind je hier.

Minderjarig

Als je minderjarig bent, kun je niet zelf een reis boeken. Vraag een van je ouders of verzorgers om dit voor je of samen met je te doen.

Medicijnen en gezondheid 

Voor de reizen is het van belang dat je een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid hebben. Wanneer je gezondheid niet zonder meer goed is of wanneer je medicijnen (voor medische redenen) gebruikt, bespreek dan je deelname aan de reis met je huisarts voordat je boekt.

 

Ga goed voorbereid op reis

Reisverzekering (verplicht)

Een reisverzekering inclusief dekking van vrijwilligerswerk en repatriëring is verplicht. Controleer de dekking goed als je je eigen verzekering gebruikt. Livingstone biedt je een goede en voordelige reisverzekering. Deze kun je tegelijk met je boeking afsluiten of later, tot één dag voor vertrek.

Hier vind je de polis van Livingstone.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar is wel sterk aanbevolen. Livingstone biedt je een goede en voordelige annuleringsverzekering die je tegelijk met je boeking kunt afsluiten (of tot uiterlijk een week na boeking). Wanneer je moet annuleren door bijvoorbeeld ziekte of andere omstandigheden, voorkom je met deze verzekering dat je grote kosten hebt, zonder mooie werkvakantie.

Hier vind je de polis van Livingstone.

Gedragscode en voorwaarden

Een werkvakantie is een waardevolle en kostbare reis. Om je reis optimaal te laten verlopen hebben we een gedragscode gemaakt. Ook zijn er spelregels voor je boeking, betaling en deelname en voor wat er gebeurt als alles niet zo loopt dan gepland. De spelregels vind je in de algemene voorwaarden. Lees ze goed.

Hier vind je de gedragscode.

Hier vind je de algemene voorwaarden

Als je moet annuleren

Het is bijzonder jammer als je moet annuleren voor een reis, maar het kan voorkomen. Annuleren doe je officieel via je account op de website van Livingstone. Annuleren kost geld. Meestal vervalt maar een deel van de kosten, of soms helemaal niets. Heb je een annuleringsverzekering, dan krijg je – als je een geldige reden voor annuleren hebt – deze kosten vergoed. Heb je vragen over annuleren, neem dan even contact met ons op.