De prijs van je reis

Zo besteden wij het geld van je reisprijs

Livingstone is een goed doel

Livingstone is een erkend goed doel en heeft de ANBI-status. De stichting is dus niet gericht op winst. De reisprijs is zo goed mogelijk afgestemd op de werkelijke kosten van de reis.

De jaarrekening

Als je een reis bij Livingstone boekt, berekent Livingstone je een reisprijs. We laten je graag zien waar die uit bestaat en hoe Livingstone met (jouw) geld omgaat. Als je het overzicht van alle financiën van Livingstone wilt zien, ga dan naar de jaarrekening in het jaarverslag. Je vindt daarin ook de goedkeurende verklaring van een externe accountant.

Directe kosten: vliegtickets

 

 

Een groot deel van de reisprijs bestaat uit directe reiskosten.
Die bestaan uit de volgende onderdelen:

Internationale reiskosten

Hieronder vallen de vliegtickets en de CO2-compensatie. Livingstone koopt de vliegtickets na groepsreservering of nadat er vertrekgarantie is. De reisprijzen zijn richtprijzen totdat de vliegtickets zijn ingekocht. 

Lokale kosten

Dit zijn de kosten voor lokaal transport, lokale accommodaties, maaltijden en andere kosten die in het reisland voor het team gemaakt worden. Bij het opzetten van het reisprogramma bekijken we de kosten zo goed mogelijk en stellen we een passend bedrag vast, dat je als budget mee krijgt.

Werkbudget lokaal project

Op ieder project ga je aan de slag. Daarvoor is een budget beschikbaar. Het standaardbudget per project is 200 euro p.p. (Europa) of 250 euro p.p. (buiten Europa). De situatie per project is verschillend, daarom wijken we soms af van de standaardbudgetten.

Reisleiderbijdrage

Bij reizen met vrije inschrijving (oftewel als je niet gaat met een groep die je al kent) krijgt de reisleider een korting (20% - 50%). Iedere reiziger op een reis met vrije inschrijving betaalt een reisleiderbijdrage. De korting van de reisleiders wordt betaald vanuit deze reisleiderbijdrages.

Verzekeringen

Livingstone biedt een goede verzekering bij de reis. Je kunt hiervoor als groep kiezen (collectief) of per reiziger (individueel). De collectieve verzekeringen zijn iets goedkoper.

Indirecte kosten: relatiebeheer

 

 

Een deel van de reisprijs wordt besteed aan ‘indirecte kosten’.
Iedere reiziger betaalt een bijdrage voor de dekking hiervan: 

Europese Unie:                     370 euro per reiziger
Europa buiten EU:                400 euro per reiziger
Midden Oosten, klein Azie:  430 euro per reiziger
Verre reizen:                         650 euro per reiziger

Hieronder zie je wat er allemaal met deze bijdragen betaald wordt.

 

 

Relatiebeheer partners

Livingstone werkt samen met tientallen lokale partners. Zij zijn op hun project verantwoordelijk voor de gang van zaken en als team val je daar onder hun verantwoordelijkheid.

Om te zorgen dat de plannen goed afgestemd zijn en dat we goed samenwerken – ondanks de cultuurverschillen – hebben we regelmatig contact met onze partners.  Waar het kan gebruiken we Skype en email, maar af en toe gaan we ook op bezoek om zaken persoonlijk door te spreken.

Begeleiding reizigers

Vanaf het moment dat je geïnteresseerd bent in een werkvakantie tot het moment dat je de evaluatie van de reis hebt ingevuld, heb je veel contact met Livingstone. Wij besteden graag de nodige tijd en aandacht om je hierin optimaal van dienst te kunnen zijn.

Reisleiders

We zorgen voor een serieuze screening van reisleiders en we geven de reisleiders een extra training om ze goed voor te bereiding op hun taak. Lees meer over reisleiders.

Waarborgen

We zijn ingeschreven bij het ANBI-register en de Kamer van Koophandel. We zijn onder andere lid van een Arbo-dienst, het Dutch Security Network, het SGR, het Calamiteitenfonds en de Stichting Gedragscode Leidinggevenden. Voor alle reisleiders, vrijwilligers en medewerkers van Livingstone vragen we VOG’s aan.

Tijdens de reis staan er permanent mensen voor je klaar bij onze 24/7-dienst. Er is een bedrijfs-WA-verzekering, een Calamiteitenprotocol en een Protocol Grensoverschrijdend gedrag.

 

Logistiek

Waar het nodig is maken we gedetailleerde reisprogramma’s. We zorgen voor de inkoop van vliegtickets, EHBO-sets en andere zaken. We brengen de juisten mensen bij elkaar om de reis vloeiend te laten verlopen.

Administratie 

Alle boekingen en alle gelden moeten goed beheerd worden. We automatiseren zo veel mogelijk via onze website, het crowdfundingsplatform en een goed boekhoudpakket. Dat scheelt flink in de kosten en het werkt snel en foutloos. Toch vraagt de administratie de nodige tijd. Ieder jaar wordt onze administratie uitgebreid gecontroleerd door de accountant.

Promotie en publiciteit

Natuurlijk kunnen we geen reizen organiseren zonder reizigers. Daarom maken we ons werk graag bekend en laten we ons in het land zien.  Daarvoor hebben we een leuke stand en promotiemateriaal. Je kunt bijvoorbeeld een Livingstone T-shirt kopen!

BTW

Reizen binnen de Europese Unie vallen onder de BTW-plicht. De BTW wordt wettelijk alleen berekend over de indirecte kosten. Bij het overzicht dat bij de reis staat, zie je de afgeronde bedragen voor indirecte kosten en BTW. Op de factuur zal je zien dat de exacte bedragen genoemd worden, dat is wettelijk verplicht.

Innovatie

We besteden een deel van het geld aan ontwikkeling. We ontwikkelden afgelopen jaar de crowdfunding site (ikdoemee.lst.nl) en ons pakket ambassadeursreizen. Deze maand verschijnt ons nieuwe protocol ongewenst gedrag. Komend jaar maken we een website voor internationale vrijwilligers. Ook maken we een nieuwe manual voor onze partners, waarbij we hen stimuleren om nog meer van hun lokale kracht uit te gaan.

Kantoor en team

En alles doen we met een gemotiveerd team medewerkers en een kring betrokken vrijwilligers. Onze "arbeiders" zijn hun loon dubbel en dwars waard. We werken vanuit een kantoor met goed gereedschap en we hebben ook een energie- en waterrekening.