Crowd-oud

Spaar samen je reis bij elkaar

Welkom op deze pagina

Crowdfunding is bij Livingstone in een testfase. We hebben vier reizen gedaan waarbij we geld bij elkaar hebben gebracht door middel van crowd funding:

Spanje - Ceuta

Voor de ambassadeursreis van Stichting Gave wordt er gebruikgemaakt van crowdfunding via de onepercentclub. Samen doen we ons best om het doel van 10.479 euro op te halen.

De crowdfunding-actie voor Ceuta.

 

Moldavie - Borceag

Voor het project Borceag hebben we zo’n 4.500 euro extra opgehaald om de kerk, waaraan we al drie jaar bouwden, helemaal af te maken.

Griekenland - Lesbos

Bij het project Lesbos, augustus 2016, hebben de deelnemers ieder 50% van de prijs betaald en samen met de deelnemers heeft Livingstone de andere helft betaald. We hebben met elkaar ongeveer 6.000 euro opgehaald. Een deel van het geld hebben we opgehaald via de 1%-club.

De crowdfunding-actie voor Lesbos 1

Jordanië – Amman

Het project Jordanië – Amman, oktober 2016, was een tweede test crowdfunding. De reis kostte 990 euro (zonder excursie). De deelnemers betaalden daarvan ieder de helft zelf.

De andere helft (495 euro per persoon) spaarden de deelnemers met crowdfunding bij elkaar.

De crowdfunding-actie voor Amman.

Spelregel Teamwork makes the dream work

Teamwork

Boek je als groep, dan krijg je een groepspagina voor je crowdfunding en –als je dat wilt – ook per persoon een pagina. Zo kun je het beste sparen. Kerken en bedrijven geven graag aan de groep, vrienden geven graag aan de persoon zelf. De boeker blijft altijd verantwoordelijk voor het totaal van de bij elkaar te sparen bedragen.

Spaar je reis bij elkaar

De aanbetaling (15%) van je reis betaal je altijd zelf. Met crowdfunding spaar je de rest bij elkaar (85%). Haal je meer op dan je reis kost, dan krijgt je project het extra geld. Haal je minder op, dan moet je het restant van je reis zelf bijbetalen. Vier weken voor vertrek maken we de balans op.

Eens gegeven ...

Werk je met crowdfunding en moet je onverhoopt annuleren, dan krijg je het met crowdfunding opgehaalde deel niet teruggestort. Eens gegeven blijft gegeven. Het geld komt dan - na aftrek van kosten - beschikbaar voor het project. Met een indeplaatsstelling kan je een ander vragen jouw plaats in te nemen.

Spelregel 1

Met de crowdfunding-actie willen we je helpen om makkelijker je reis te betalen. Het opgehaalde geld wordt onder de deelnemers verdeeld. Voor het deel dat niet met crowdfunding is opgehaald krijg je een restfactuur. 

Spelregel 2

Als je mensen belooft een attentie te geven voor hun bijdrage, dan verplicht je jezelf dat ook te doen. Het is belangrijk om mensen goed te bedanken. 

Spelregel 3

Het is een gezamenlijke actie, maar het is niet de bedoeling dat je wacht tot de andere deelnemers het geld voor jou binnen brengen. Als we dat zien wordt je uitgesloten van deelname aan de crowd funding-actie. Je moet dan het overige deel van je reis (590 euro) alsnog gewoon betalen, waarbij alleen de donaties die aanwijsbaar ‘voor jou’ zijn in mindering worden gebracht.

 

Tip Houd het kort en bondig

Vertel je verhaal

Vertel kort wie je bent. Vertel over je project. Doe het zo dat mensen het project echt voor zich kunnen zien. Gebruik foto`s.
Leg uit waarom jij dit project belangrijk vindt en leg uit welk resultaat jij met je crowdfunding-actie nastreeft.

Vraag het concreet

Leg in waarom je juist deze persoon benadert. Maak heel concreet hoe iemand je concreet kan helpen. Beloof iets leuks bij iedere donatie. (b.v. een kaart bij 10 euro, een T-shirt bij 100 euro). Zoek verschillende groepen mensen en zorg dat je vraag past bij de groep.

Begin dichtbij & persoonlijk

Werk eerst met de groepen van mensen die je het beste kent, bijvoorbeeld familie en vrienden. Start daarna met andere groepen, bijvoorbeeld: kerk, school of bedrijven. Vraag altijd zo persoonlijk mogelijk. Mailen kan. Aanspreken is beter. Blijf zoeken naar nieuwe groepen.

Doe wat je belooft

Als je een kaart belooft bij een gift, stuur die dan ook. Beloof je een T-shirt, dan moet je die ook meenemen. Maak je er niet makkelijk vanaf; de de supporters van het project doen hun best voor jou en mogen dus ook van jou verwachten dat jij hun de aandacht geeft die ze verdienen.

Blijf updates sturen

Ben je het contact met mensen gestart, houdt dan contact door zo nu en dan updates te sturen. Vergeet je donateurs niet als de wervingsactie is afgelopen, houdt ze op de hoogte van het project. Daar hebben ze voor gegeven.

Bedank je donateurs

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Bedank je donateurs direct na een donatie met een persoonlijk berichtje of misschien met een kaartje vanaf het project. Het is heel eenvoudig. Als het project is afgerond, laat hen weten dat het goed en mooi was door ze een leuk verslag en wat foto`s te sturen.