Wij maken werkvakanties

2-3 weken | 8-24 personen per groep | Europa va. 15 jaar | Afrika - Aziƫ va. 16 jaar

Kleine groepen

Je gaat op reis in kleine groepen, stapt een andere cultuur binnen en ontmoet mooie mensen. In een paar weken ontdek je dat de wereld groot is: in kilometers, in klimaat, in landschappen en in cultuurvariaties. Er is zoveel te ontdekken. Je merkt dat mensen enorm verschillend zijn en dat een glimlach altijd werkt.

Lokaal werken

Je doet mee aan een project waardoor je lokale mensen helpt. Je werkt met kinderen of volwassenen, doet praktisch werk of een mix daarvan. Je bouwt concreet aan een mooiere wereld. 

Wereldervaring

Je leert de mensen daar op een bijzondere manier kennen. Iedereen raakt opnieuw gemotiveerd en krijgt energie om weer verder te gaan. Als je weer naar huis gaat is het soms net alsof je bij je familie weggaat. Een werkvakantie is een wereldervaring die je niet wilt missen.

Wat ons uniek maakt

Lokale gemeenschappen

Livingstone werkt wereldwijd met lokale gemeenschappen. We hebben direct contact met de schooldirecteuren, dominees, politieagenten, missiewerkers en burgemeesters ter plekke. Zij staan middenin hun gemeenschap. Wij werken graag met hen mee. Aan hun plannen en onder hun leiding. Met gezamenlijke energie zetten we ons in om concreet voor mensen iets te betekenen en om de gemeenschap als geheel te helpen ontwikkelen.

Kleinschaligheid

Lokale gemeenschappen hebben lokale vraagstukken. Er kan behoefte zijn aan basisvoorzieningen of aan een (vak-)school, mensen kunnen problemen hebben met werk en inkomen of de zorg voor ouderen of kinderen kan een probleem zijn. Wij werken met lokale leiders, die voor en met hun gemeenschap concrete, goed doordachte plannen hebben gemaakt. Plannen die zo kleinschalig zijn als de lokale gemeenschap en die op veel lokaal enthousiasme kunnen rekenen.

Middenin de andere cultuur

Middenin de andere cultuur kom je thuis. Doordat we kleinschalig en onder leiding van de lokale organisaties werken, worden we al snel door lokale mensen gewaardeerd. De teams worden enorm gastvrij onthaald en komen regelmatig bij lokale mensen thuis. Hierdoor heb je als deelnemer een intensieve cultuur-ervaring. Door de persoonlijke band die ontstaat, gaan deelnemers zich ondanks alle verschillen thuis voelen in de andere cultuur. En dat is een wereldervaring.  

Duurzaam betrokken

Lokale mensen zijn duurzaam betrokken. Omdat lokale organisaties de plannen voor hun gemeenschap zelf ontwikkeld hebben, voelen zij zich er ook verantwoordelijk voor. Onze partners werken vaak al veel langer aan deze plannen en het werk van de teams sluit daar mooi bij aan. Daar zorgen we voor. Ook als de teams weer naar huis zijn, gaat het werk door. Lokale organisaties zijn en blijven eigenaar van het project.  


Een solide organisatie

Een werkvakantie organiseren vraagt veel verschillende kwaliteiten. Livingstone heeft deze en werkt al sinds 1999 aan het maken van werkvakanties. Wij organiseren de reis goed en zorgen voor een goede voorlichting. De zorg voor veiligheid komt in Livingstone in alle aspecten van het werk terug. Dat maakt Livingstone een organisatie waar je op kunt bouwen.


Wij zijn de beste...

We geloven dat onze manier van werken helpt. Dat zowel in Nederland als bij de projecten in de wereld mensen echt verder komen door dit werk. We geloven in onze persoonlijke aanpak, in onze directe link en warme band met de lokale gemeenschappen in de wereld, in onze bevlogen projectpartners, in de plannen die zij maken, in de kleinschaligheid van onze teams, het samen optrekken met lokale mensen en het van elkaar leren. 

 

We vertrouwen op onze deskundigheid omdat we al sinds 1999 niets anders doen dan werkvakanties maken. We geloven dat we de beste zijn… en we blijven leren omdat we dat willen blijven.

Wij zijn trots op wat wij doen. En dat laten wij ook in de media zien. Lees meer over Livingstone in het nieuws.

Wij maken reizen op maat

Op data die jou passen

va. 1 week | va. 4 personen | excursies naar wens

Wil je een werkvakantie doen, maar passen onze reisdata je niet, dan kunnen we in overleg met het project andere reisdata plannen. India is bijvoorbeeld in het voor- en najaar interessant. Mozambique is ook in de winter een goede optie. In Oost-Afrika is het het hele jaar mooi. Wel moet je overal rekening houden met lokale vakanties, feestdagen en de agenda van de projectleider. Als je aangeeft wanneer je weg wilt, zoeken wij passende projecten voor je op. Je werkt minimaal één week op het project mee.

 

Met bijzondere wensen

Europa va. 15 jaar | Afrika - Azië va. 16 jaar | gezinnen va. 10 jaar

Wanneer je bijzondere wensen hebt, kunnen we ook een reis voor je verzorgen. We hebben ervaring met werkvakanties, gecombineerd met een mooie safari of met culturele excursies. We kunnen speciaal voor klasgenoten, vakgenoten, collega’s of gezinnen een reis samenstellen. Bij gezinnen is de minimumleeftijd van de kinderen 10 jaar. We kunnen niet alles, maar we hebben veel ervaring. Als het nodig is, verzorgt Livingstone ook de reisleiders.

 

Wij maken ambassadeursreizen

Je sponsorkind bezoeken

Wat is er mooier dan je eigen sponsorkind of je ‘granny’ een keer ontmoeten of het project bezoeken waarvoor je al langer collecteert. Als het aan Livingstone ligt kan dat. Voor EO-Metterdaad, EO-EVA, Dorcas, Tear, World Vision, Interserve, de Driestar, het Leger des Heils en ZOA maakte Livingstone al tientallen ambassadeursreizen. Reizen die voor de betrokken donateurs meer dan bijzonder zijn geweest.

Een goed plan als basis

Een ambassadeursreis vraagt om een goed plan. De eerste stappen voor zo’n reis worden meestal al meer dan een jaar van tevoren gezet. Livingstone heeft ervaring in het maken van goede reisplannen en helpt goede doelen graag op weg.

Lees meer

Lees hier alles over ambassadeursreizen.

Samen sterk

Ambassadeursreizen maakt Livingstone altijd in opdracht van een ‘goed doel’ in Nederland: een organisatie die ontwikkelingsprojecten of diaconale projecten ondersteunt. Livingstone is expert in het reizen met groepen naar ontwikkelingslanden en in deelnemers laten samenwerken op lokale projecten. Het goede doel weet alles van de eigen projecten. Samen maken we de mooiste reizen voor ambassadeurs.

Jij maakt een reis, wij begeleiden jou

Compleet programma

Wanneer je zelf een mooi project kent, maken we samen een compleet reisprogramma, met dit project als basis. We zorgen voor vliegtickets en informatie over visa en reisdocumenten. We helpen je met lokaal vervoer, verblijf en excursies. Met onze ervaring in meer dan 40 landen en met 7500 deelnemers weten we goed waar je op moet letten.  

 

Veiligheid en verzekeringen

De zorg voor veiligheid komt bij Livingstone in alle aspecten van het werk terug. We zorgen voor de juiste maatregelen tijdens de reis en voor de nodige informatie voor reisleiders en deelnemers. Onze reis-, annulerings- en WA-verzekering zijn speciaal gemaakt voor werkvakanties. Tijdens de reis kun je gebruik maken van onze 24-uurs service. We maken een calamiteitenplan voor iedere reis.

 

Boeking en betaling

De boeking en betaling van je werkvakantie kunnen we van je overnemen. Je krijgt dan een eigen boekingspagina op onze website: deze geven we jouw stijl. Zo blijft het jouw werkvakantie en is alles professioneel geregeld.