Ik zet me in

voor de armste jongeren uit onze gemeenschap

Oliyo otya

Mijn naam is Mary Sibulidwa, Oegandese, geboren  op 17 december 1979. Ik ben moeder van een dochter van 14 en een zoon van 12. Ik werk als `headteacher` op de Queen of Peace Highschool. Dit doe ik al sinds de start van de school in 2007. 

De Queen of Peace

staat voor een gevecht tegen armoede in onze communities. Met elkaar willen we werken aan betere toekomstperspectieven voor de mensen uit onze gemeenschap. We willen dat leefomstandigheden verbeteren. Dat mensen weer een inkomen kunnen krijgen. Wij geloven dat het start met onderwijs en omzien naar elkaar.

Ooit

koos ik ervoor om leraar te worden, omdat ik kinderen beter wilde helpen. Ik houd van kinderen en gun hen een goede toekomst. Als leraar kom je dichtbij een kind en kun je hen aanmoedigen om de beste burger te worden!

Sinds 2007

zet ik me in als `headteacher`, ik wil er zijn voor de kinderen, leraren, ouders en personen uit onze communities. Onze voortgezet onderwijsschool startte met helemaal niets. We - de directie, een aantal leraren en ikzelf - kregen een stuk grond en startten gewoon. We zetten onze liefde voor de communities, onze talenten en geloof in...En doorzettingsvermogen!

Dat was nodig..

Het was keihard werken en zeker niet makkelijk. Ik herinner me nog heel goed dat we een krakkemikkig klaslokaaltje hadden om in les te geven. Het stortte in, terwijl er een student onder zat. Verschrikkelijk. 

"Zet je liefde, geloof, talenten en doorzettingsvermogen in!"

Goede dingen

die onze school zijn overkomen zijn de bouw van echte klaslokalen die wel konden blijven staan. Waar onze studenten veilig les konden krijgen. Vanaf 2011 gingen we samen werken met Stichting Livingstone. In 2012 kregen we het eerste team. Dat was echt bijzonder! Samen met mensen uit onze gemeenschappen en de teams die kwamen werkte we aan de eerste klaslokalen van de school.  

 

Never give up

Nooit! Ons schoolmotto is: "Work with the Lord for excellence". En dit geldt voor ons allen! We hebben God, elkaar en onszelf nodig om het beste te bereiken. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel veranderingen op onze school gezien; er kwamen meerdere klaslokalen, verblijven voor de leraren, een examenhal, toiletgebouwen, watertanks, schoolmaterialen, laboratoriummaterialen, beamers en ga zo maar door.

Het beste 

wat de school is overkomen is dat we in 2019 officieel gecertificeerd werden als Voortgezet Onderwijsschool bij de overheid. Vorig jaar hebben voor de eerste keer in onze schoolgeschiedenis alle vierde-klassers examens gedaan in onze eigen school. Iedereen is geslaagd! En... we hebben nu ook toestemming om de bovenbouw van het VO aan te gaan bieden. Onze eerste klas 5 is net gestart!

Niet zonder slag of stoot

Nog steeds kent onze school veel uitdagingen. Ik denk aan de leefomstandigheden van onze leraren. Zij hebben het niet makkelijk. Ook moesten we van de inspectie onze slaapvertrekken voor leerlingen sluiten, omdat ze te klein waren. Maar we hebben deze vertrekken nodig, omdat een aantal studenten van ver moet komen. 

"Maar we geven niet op en streven naar het beste!"

Mijn droom?

Dat de Queen of Peace Highschool de beste school wordt van Oeganda. Dat onze studenten de burgers zijn die een betere wereld realiseren! 

 

Smile

Wat mij aan het lachen maakt? Als ik denk aan alles wat onze school al heeft bereikt. Dit hebben we met elkaar; directie, leraren, leerlingen, ouders, bestuur, omstanders en Stichting Livingstone gedaan! Ik word er ook blij van als er Nederlandse vrienden overkomen!

Nederlandse vrienden

We hebben sinds 2012 verschillende teams ontvangen. Een aantal personen kwamen zelfs terug! Het is bijzonder om te weten dat mensen vanuit Nederland ons willen helpen bij onze missie. Ook hoor ik veel verhalen over `Nederland`. Het lijkt mij een bijzonder land! Een paar reisleiders heeft me wel eens gevraagd om naar jullie land te komen. Dat lijkt me fantastisch!

Naar Nederland

Van 21 mei t/m 5 juni wil ik samen met Mr. John en Mrs. Philomena - de directie van onze school - jullie land bezoeken. Wij willen oude teams en vrienden bezoeken. Ook vinden we het ook leuke om andere geïnteresseerden te ontmoeten en hen meer informatie te geven over onze school. En... ik hoop ook wat meer van jullie mooie land te zien! 

Nodig Mary uit

Judith, Relatiebeheerder Afrika: "Wil Mary`s indrukwekkende verhaal en het verhaal van haar bijzondere school horen? Nodig haar uit voor een presentatie bij jou op school, op je werk, in de kerk, thuis! Of... Wil jij Mary meenemen naar de volgens jou beste plekjes van Nederland? Vul dan deze enquete in."