20 jaar Livingstone

20 verhalen

Het verhaal van 1999

Steffen Barentsen, directeur van Stichting Livingstone, schrijft over de start van Livingstone en de jaren die daarop volgen:
"Voor ons was het ECHT HELEMAAL NIET OKÉ dat er in Roemenië duizenden kinderen weggestopt zaten in grootschalige tehuizen zonder aandacht of verzorging. 

 

Waar met de stok werd geregeerd. Wàt een ellende, je maag draaide om als je in zo’n tehuis kwam."

 

Het verhaal van 1999

Het verhaal van 2000

Marleen; deelneemster, staffmederwerker en reisleider schrijft over haar reis die uitliep op meerdere reizen en een heleboel levenservaring..

 

"Als ik terugdenk aan het jaar 2000 dan denk ik aan Tsjechië, aan het dorpje Tachov. Samen met een vriendin op werkvakantie met een onbekende groep.  Spannend en zeker niet zoals je misschien zou verwachten..."

Het verhaal van 2000

Het verhaal van 2001

Deborah Harting schrijft vanuit Mexico het reisverhaal van 2001. Waar Marleen vertelde over haar eerste werkvakantie, vertelt Deborah over haar laatste werkvakantie als reisleider naar Kenia.

 

" Eindelijk, daar zijn we dan! Het moment dat ik uit het vliegtuig stap met een groep enthousiaste jongeren achter me aan. Ik ruik de geur die voor mij zo kenmerkend is en waar ik zo van ben gaan houdenl." 

Het verhaal van 2001

Het verhaal van 2002

Viola de Bijl, medewerker en vrijwilligster bij Stichting Livingstone, reist met ons terug naar het eerste Livingstoneproject in Oeganda.

 

"Als je niet wordt gezien, word je vanzelf onzichtbaar… Het had haar lijfspreuk kunnen zijn. Maar wij zagen haar wél! We mogen de ongezienen zien en onze handen naar hen uitstrekken. Net zoals Moses dat deed. Net zoals Jezus dat deed."

Het verhaal van 2002

Het verhaal van 2003

Arjan Helder schrijft over zijn reis van 2003. Een jaar waarin hij voor het laatst als reisleider mee ging naar een project waar hij geen afscheid van wilde nemen...

 

"Ons contact begon 20 jaar geleden. En... ik ben nog steeds bewust betrokken. Ik neem je mee in onze 20-jarige relatie!"

Het verhaal van 2003

Het verhaal van 2004

Dani Hadarean verhuisde naar het beruchte Babadag om daar een verschil te maken. In 2004 ontving hij zijn eerste Livingstone team. 

 

"Iemand van het gemeentehuis zei: `Jullie hebben de geschiedenis van deze stad veranderd!` Wat een treffende woorden. Deze woorden wil ik doorgeven aan Livingstone en alle reizigers die ons geholpen hebben. Met elkaar hebben we geschiedenis geschreven in Babadag en de stad positief beïnvloed!"

Het verhaal van 2004

Het verhaal van 2005

Esther van der Veer reisde in 2005 af naar Roemenië. En dat bleef niet bij één reisje!

 

"Ervaringen daar hebben mij laten zien dat er meer is in het leven. Ik heb gezien dat het leven hard kan zijn, met pijn in mijn hart heb ik de machteloosheid gevoeld en omstandigheden gezien die ik niemand toewens… Maar, wat een verandering heeft er plaats gevonden!"

Het verhaal van 2005

Het verhaal van 2006

Martin Snaterse was één van onze eerste bestuurders. Voor acht jaar hielp hij mee achter de schermen:

 

"De jaren als bestuurslid waren voor mij leerzaam en boeiend. Het meest ben ik geraakt door de inzet van jongeren en de medewerkers. Door Steffens lef om te veranderen. En niet weg te lopen als het minder lukt. Wat dan helpt, is terug te gaan naar je visie en missie!"

Het verhaal van 2006

Het verhaal van 2007

Hielke Zantema werkt voor de humanitaire hulporganisatie ZOA. Hij neemt ons mee naar de reis van 2007, een werkvakantie die hem vormde en nieuwe dingen leerde:

 

"Het werd een life-changing experience, in vele opzichten. Het contact met een andere cultuur, de confrontatie met armoede – maar ook met veerkracht, de reality check en nuance die voorbijgaan aan het arm-rijk, zwart-wit en wij-zij denken; het heeft me gevormd en ik heb er ontzettend veel van geleerd."

Het verhaal van 2007

Het verhaal van 2008

Liane Sterrenburg reisde meerdere malen af naar Brazilië. Het land dat zij in haar hart sloot! Ze schrijft over haar reis naar de wijk Parada de Lucas in Rio de Janeiro:

 

"Ik zou morgen zo weer terug gaan! Ik heb de warmte en liefde van de Brazilianen mogen ervaren, ik heb de kracht van hun geloof mogen zien. Zij hebben mij leren relativeren, leren inzien wat er echt toe doet. Ik heb vriendschappen voor het leven gemaakt. Brazilië is voor altijd in mijn hart."

Het verhaal van 2008

Het verhaal van 2009

Frank van Opstal Google in 2009 de werkvakantie die hem naar Moldavië bracht. Het jaar daarop besloot hij als reisleider terug te gaan. En nu, 11 jaar later, reist hij gemiddeld drie keer per jaar af naar dit zelfde land.  

 

"Er kwamen heel veel kinderen op het 10-daagse zomerkamp af. Sommigen met een tasje met kleding. Anderen met niets. Zij moesten het doen met de kleding die ze aan hadden. Het werd een kamp zonder zorgen. Vol plezier. Het lokale team was ongelofelijk open en zorgzaam. De mensen en het land hebben me enorm geraakt."

Het verhaal van 2009

Het verhaal van 2010

Pieter de Gier was vanaf de start van Livingstone betrokken als reiziger en vrijwilliger. Ondank dat hij vele landen afreisde was zijn favoriete Livingstonelocatie Gouda. Hier bereidde Pieter en andere vrijwilligers de reizigers en reisleiders goed voor op wat hen tijdens de reis te wachten stond...

 

"Aan het einde van de dag kregen de reisleiders een supergoed voorproefje op de reis met onze Hongaarse paprikasoep, Mexicaanse bonensalade en Oost-Europese bietensoep!"

Het verhaal van 2010

Het verhaal van 2011

Monirah Schep ging in 2007 voor het eerst met Livingstone op reis. De reizigster werd buitenland vrijwilligster, reisleidster en... onze collega! 

 

"De vredige sfeer wordt doorbroken. Er wordt daarbinnen letterlijk om aandacht geschreeuwd. In een donkere hoek van het huisje zit de Oegandese Naba. Weggestopt, uitgelachen en alles behalve begrepen."

Het verhaal van 2011

Het verhaal van...

Twee maandelijks geven we `Het verhaal van` uit. Medewerkers, vrijwilliger, projectleiders, reisleiders en deelnemers delen hun mooiste Livingstone reiservaring met jou!

 

Want... Ervaring is de beste leermeester: op weg gaan, mensen leren kennen en met hen samenwerken aan een hoopvol project dat geeft een essentiële ervaring, die je leven verandert. En niet alleen je eigen leven!

Het verhaal van

Het verhaal van 2020

En... komt jouw verhaal hier te staan? 
Ben jij een reiziger, een reisleider, vrijwilliger en wil jij graag jouw verhaal van 2020 met ons delen? 

 

Mail naar judith@lst.one. 

Het verhaal van 2020

20 jaar Livingstone !