Het verhaal van 2007

Hielke wilde na zijn werkvakantie meer
Hielke`s reis vormde hem

Het verhaal van 2007

Het was op de verjaardag van mijn oma toen mijn tante mij een reisgids van Livingstone voor hield en vroeg of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik was een jaar of 16, en mijn interesses gingen op dat moment niet veel verder dan voetbal en gamen.

Toch

wist ik meteen: dit is gaaf, hier krijg ik energie van. De wereld voelde ontzettend groot en armoede en onrecht zo mogelijk nog groter, maar de mogelijkheid daar op kleine schaal maar heel concreet iets aan te doen, sprak me direct aan. Een paar jaar later – ik was inmiddels 18 – schreef ik me in voor een reis naar Argentinië.

Life-changing experience

Het werd een life-changing experience, in vele opzichten. Het contact met een andere cultuur, de confrontatie met armoede – maar ook met veerkracht, de reality check en nuance die voorbijgaan aan het arm-rijk, zwart-wit en wij-zij denken; het heeft me gevormd en ik heb er ontzettend veel van geleerd. 

Meerdere reizen

Eén reis werden er in totaal zes, waaronder als reisleider. Ook ben ik jaren actief geweest voor de stichting die zich vanuit Nederland inzette voor het project. 

Studiekeuze

Ik besloot international development studies te gaan studeren aan de Wageningen Universiteit en daarna een master te doen in Humanitarian Action aan verschillende Europese universiteiten.

En nu?

Op dit moment, zo’n 13 jaar later, werk ik voor de humanitaire hulporganisatie ZOA. Voor ZOA heb ik een aantal jaar samen met mijn vrouw Annemieke in het buitenland gewerkt en gewoond.

Weer in Nederland

Sinds enige tijd wonen we weer in Nederland, inmiddels met onze twee dochters Elin (2) en Vera (4 maanden). Op dit moment werk ik voor het noodhulpteam – de afdeling binnen ZOA die in actie komt bij acute natuurrampen of gewapende conflicten.

Dankbaar

Dit alles was nooit gebeurd als ik niet was uitgedaagd om via Livingstone op reis te gaan. Ik ben Livingstone dan ook voor altijd dankbaar! Op naar de volgende 20 jaar!