Het verhaal van 2003

Arjan Helder blijft in verbinding met Oeganda
Ik bleef terug reizen naar Oeganda!

2003

Is het jaar dat ik samen met mijn vrouw naar Oeganda Kiwangala ging. Het was ons laatste jaar waarin we samen als reisleider op stap waren. Maar onze contacten met het project in Oeganda begonnen 20 jaar geleden. En... We zijn nog steeds bewust betrokken. 

Ik neem je mee in onze 20-jarige relatie! 

Het startte

in 1999. Toen ging ik op reis met de voorloper van Livingstone: Project Serve van Youth for Christ. Ik mocht als reisleider mee naar een dorpje genaamd Namugongo. Wat daarna, tot op de dag van vandaag allemaal is gebeurd, is eingelijk niet in een paar woorden samen te vatten. 

De vrouw van mijn leven

Tijdens mijn eerste reis leerde ik Annelies kennen. Zij werd mevrouw Helder!

Tussen 2001 tot 2003 zijn we samen reizen gaan leiden. Met onze reizigers gingen we naar Roemenië. Ook gingen we een aantal keer naar een bijzondere school in Oeganda Kiwangala. 

Bijzondere ontmoeting

De projectleider van de school, Moses Kiwala, ontmoette ik zelf 20 jaar geleden op het Flevo Festival. Daar vertelde hij over zijn school voor de allerarmsten en zijn stichting Children`s Sure House Uganda. Toen Annelies en ik met Livingstone naar het project afreisden, wisten we meteen: `Dit is niet onze laatste keer in Kiwangala!` 

Oeganda - Nederland

Vanaf dat moment zijn wij en onze families in contact gebleven met het project. Onze zussen reisden af naar het project en Moses en Martin (directeuren van de stichting CSH Uganda) bezochten ons af en toe in Nederland. 

Groei

In de afgelopen 20 jaar hebben Annelies en ik de school in Kiwangala enorm zien groeien. Waar er eerst les gegeven werd onder de boom, kwamen er schoolgebouwen bij, een gastenverblijf, een winkel, een opvanghuis, nieuwe toiletblokken, een watervoorziening, een grote examenzaal....

Mensen

Los van de gebouwen zagen we kinderen groeien, naar het voortgezet onderwijs gaan, studeren, werken. Een aantal  oud-leerlingen werd zelfs leraar op de school.

Satellietprojecten

In de afgelopen jaren ontstonden er ook `satellietprojecten`. Een aantal volwassen geworden leerlingen uit de eerste jaren van CSH Kiwangala besloten ook een verschil te willen maken. Ze startten hun eigen projecten voor arme kinderen en tieners in Oeganda.

Ik blijf mee doen!

Samen met Robert en Matthieu - andere voormalige Kiwangala-reizigers - zijn we een stichting gestart. Onze stichting SHIF heeft zich ten doel gesteld om de projecten, voortkomend uit Children`s Sure House Uganda, te ondersteunen. Dit zijn diverse scholen, verspreid over het land. 

Stichting SHIF

Stichting Shif bestaat nu een jaar. We hebben meer dan €20.000 ontvangen die we aan verschillende projecten hebben kunnen schenken. Wij blijven betrokken. Help jij ons ook mee?

Ga met Livingstone mee naar de school in Lwamalenge of support een van de projecten!

20 jaar Livingstone !